Mou knihu si můžete pořídit ZDE

Zbavuji se některých věcí: knihy, učebnice, oblečení, šperky... Pokud byste měli zájem: ZDE

Máte jakýkoliv dotaz, kritiku, pochvalu? SMĚŘUJTE NA: all-is-magic@seznam.cz Podmínky dotazů ZDE. - Pokud svůj dotaz položíte do komentářů, může se stát, že jej přehlédnu!!
Chcete přiložit ruku k dílu? - zde

Creme brulée

20. července 2012 v 9:39 | Adri |  Recepty
Jak víte, jsem ujetá na francouzské jídla... Vlatně miluju celou Francii :)

Suroviny:
1 vanilkový lusk
600 ml smetany Yoplait na vaření 12 %
150 g cukru
6 ks žloutek



Postup: Žloutky utřeme s cukrem. Vanilkový lusk rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Poté necháme smetanu vychladnout, vyjmeme vanilku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Pozor, nesmí se tvořit pěna.
Připravenou směs nalijeme do mělkých zapékacích misek a v předehřáté troubě na 100 °C pomalu pečeme více než hodinu. Krém by neměl být tekutý, ani tuhý. Měl by mít lehce gelovou konzistenci. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle (záleží na výšce zapékacích misek). Rozhodně však nezvyšujeme teplotu.

Krém brulée necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním jej posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme.

Karamelové krusty dosáhnete například pod hodně rozpáleným grilem v troubě.

zdroj - recepty.vareni.cz/creme-brulee
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Míša Míša | E-mail | Web | 22. července 2012 v 0:17 | Reagovat

To nezní složitě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
"Přijmout absolutní zodpovědnost za svůj život, tedy za vše, co se k mém životě objeví, znamená uznat, že vše kolem mne je mým vlastním výtvorem."

"Neexistuje osud, který člověka ovládne, ať udělá cokoliv. Osud je moc, která člověka ovládne, když neudělá nic."