Mou knihu si můžete pořídit ZDE

Zbavuji se některých věcí: knihy, učebnice, oblečení, šperky... Pokud byste měli zájem: ZDE

Máte jakýkoliv dotaz, kritiku, pochvalu? SMĚŘUJTE NA: all-is-magic@seznam.cz Podmínky dotazů ZDE. - Pokud svůj dotaz položíte do komentářů, může se stát, že jej přehlédnu!!
Chcete přiložit ruku k dílu? - zde

Vína z rostlin + pohár pro zamilované

25. listopadu 2013 v 11:11 | Adri
Jahodové víno: Potřebujeme 2.5 kg jahod, 1.25 kg cukru, štávu a ostrouhanou kůru z jednoho citrónu, kvasinky, živnou sůl a šálek silného černého čaje. Jahody rozmačkáme s cukrem, přidáme štávu a kůru z citrónu, přilijeme čaj a vše umístíme do větší nádoby. Zalijeme třemi litry vařící vody, necháme zchladnout a přidáme kvasinky s živnou solí. Zakryjeme a necháme týden stát. Denně nádobu promícháme. Poté scedíme do demižonu, doplníme po hrdlo studenou vodou a zajistíme vzduchovým uzávěrem. Po skončení fermentace stočíme do tmavých nádob.


Jeřabinové víno: Potřebujeme 1 kg jeřabin, dva pomeranče, 1.5 kg cukru, dvě lžičky kvasinek a 2.2 l vařící vody. Smícháme jeřabiny a vařící vodu. Necháme tři dny stát a denně promícháváváme. Pak nalijeme do hrnce 1.2 l vody a přivedeme k varu. Nasypeme cukr a vyrobíme sirup. Ten přidáme do fermentační nádoby spolu se šťávou a kůrou pomerančů. Dobře promícháme a scedíme do demižonu. Doplníme studenou převařenou vodou a přidáme kvasinky. Po skončení fermentace stočíme víno do čistého demižonu, necháme ho vyčeřit a stáčíme do lahví.

Kopřivové víno: Potřebujeme 2.25 l natě s listy, jeden citrón, zázvorový oddenek, 1.5 kg cukru, jeden šálek čaje, kvasinky a živnou sůl. Nať omyjeme a odstraníme stonky. Vložíme do hrnce a přidáme zázvor, kůru a šťávu z citrónu. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi půl hodiny. Scedíme do demižonu. V trošce horké vody rozpustíme cukr, přidáme studený čaj a přilijeme do demižonu. Doplníme studenou vodou. Jakmile je tekutina vlažná, přidáme kvasinky a živnou sůl. Promícháme a necháme týden stát na teplém místě. Poté kapalinu slijeme do čistého demižonu, opatříme vzduchovým uzávěrem a necháme fermentovat. Po skončení fermentace stočíme do demižonu a necháme víno vyčeřit. Poté je slijeme do lahví a necháme alespoň půl roku uležet.

Pampeliškové víno: Potřebujeme 1.2 kg cukru, dva pomeranče, 2.2 l vařící a 1 l horké vody, kvasinky a 1.5 l lehce napěchovaných pampeliškových květů. Ty natrháme za slunného dne a odstraníme z nich zbytky stvolů. Vložíme je do fermentační nádoby a zalijeme vařící vodou. Necháme dva až tři dny stát a poté přecedíme do demižonu. V horké vodě rozpustíme cukr a spolu s kvasinkami ho přidáme k nálevu. Podle potřeby doplníme demižon po okraj studenou vodou. Přimícháme šťávu a kůru z pomerančů. Zajistíme vzduchovým uzávěrem a necháme fermentovat. Po skončení fermentace stočíme víno do čistého demižonu a necháme alespoň jeden rok stát. Poté slijeme do lahví.

Šípkové víno: Potřebujeme 1 kg šípků, 1.5 kg cukru, kvasinky a 3 l vařící vody. Šípky opláchneme a rozdrtíme válečkem na nudle. Ve vařící vodě rozpustíme cukr a vlijeme do fermentační nádoby. Přidáme šípky a dobře promícháme. Jakmile je směs vlažná, přidáme kvasinky. Zakryjeme a necháme týden stát. Denně promícháváme. Poté scedíme do demižonu opatřeného vzduchovým uzávěrem a necháme fermentovat. Po skončení fermentace scedíme do čistého demižonu a necháme stát tři měsíce. Když je víno čisté, stáčíme ho do lahví.

Pohár zamilovaných: Potřebujeme 1 l červeného vína, šťávu z citrónu, šťávu z pomeranče, 3 svitky skořice, 6 hřebíčků a cukr pro ochucení. Do velkého hrnce nalijeme víno, šťávu z citrusových plodů a koření. Pomalu uvedeme do varu a zvolna vaříme na mírném ohni pět až deset minut. Odstavíme, přidáme cukr a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Scedíme a podáváme horké.

Upozornění: Citrusové plody se v současnosti ošetřují chemicky, proto před použitím jejich kůry je potřeba povrch důkladně umýt, nejlépe pomocí drátěnky a teplé vody.

zdroj - kdesi na internetu jsem stáhla soubor pojmenovaný jako magicke_rostliny

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jess Jess | 25. listopadu 2013 v 17:54 | Reagovat

Ahoj,pomuzes mi?Jak poznam,jestli opravdu mluvím s andělem,nebo jestli nahodou nemluvim sama se sebou? Jak to mam rozpoznat?

2 snowy-christmas snowy-christmas | E-mail | Web | 25. listopadu 2013 v 23:01 | Reagovat

Já bych si dala to jahodové. Jinak naprosto nádherný design, moc chválím. :)

3 Beatricia Beatricia | Web | 26. listopadu 2013 v 10:32 | Reagovat

Výborné recepty, jeden lepší, než druhý.
Stále chválím nádherný layout od Dincie.☼☼☼

4 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 26. listopadu 2013 v 19:22 | Reagovat

[]http://all-is-magic.blog.cz/1201/rozhovor-s-andelem-zadny-problem

Při komunikaci máš příjemné pocity, mě se rozlévá teplo od srdce, ze kterého taky vychází hlas andělů.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
"Přijmout absolutní zodpovědnost za svůj život, tedy za vše, co se k mém životě objeví, znamená uznat, že vše kolem mne je mým vlastním výtvorem."

"Neexistuje osud, který člověka ovládne, ať udělá cokoliv. Osud je moc, která člověka ovládne, když neudělá nic."