Mou knihu si můžete pořídit ZDE

Zbavuji se některých věcí: knihy, učebnice, oblečení, šperky... Pokud byste měli zájem: ZDE

Máte jakýkoliv dotaz, kritiku, pochvalu? SMĚŘUJTE NA: all-is-magic@seznam.cz Podmínky dotazů ZDE. - Pokud svůj dotaz položíte do komentářů, může se stát, že jej přehlédnu!!
Chcete přiložit ruku k dílu? - zde

Mikrovlnky škodí zdraví

3. února 2014 v 11:33 | Adri |  GMO a další jedy
Převládá tiché přesvědčení, že mikrovlny nemají na rozdíl od rentgenového záření kumulativní účinek. Renomovaný univerzitní profesor P. Brodeur však zaslal komisi prověřující možná poškození vyvolávaná mikrovlnnou troubou prohlášení, v němž doslovně uvádí: "... neionizující záření (mikrovlnné) má nebezpečný kumulativní účinek." Tato fakta jsou už dlouho velmi dobře známá, ale "široká veřejnost" považuje za samozřejmé, že v rámci zákona na ochranu spotřebitele jsou dodržovány normy, stanovené "experty", a že mikrovlny jsou zcela uzavřené uvnitř přístroje a "neprosakují ven". No a dvířka přece mají speciální bezpečnostní vypínač, který generování mikrovln zastaví, ihned, jakmile jsou otevřena. Chyba lávky!
Test mikrovlnek, prováděný berlínským Stiftung Warentest (velmi vážně braná a solidně vystupující Nadace pro testy spotřebního zboží) zřetelně prokázal, že veškeré testované trouby za běžného provozu propouští mikrovlny do okolí.


Jako první zřejmě nebezpečí zaznamenali Rusové, kteří v tomto ohledu prováděli výzkum už v roce 1930, později, hned po válce se zabavenými německými polními kuchyněmi a nato v šedesátých a sedmdesátých letech. Posléze zavedli velmi přísný zákon, stanovící pečlivě odůvodněné bezpečnostní limity - které Západ okázale ignoruje povolením zhruba tisícinásobného výkonu. Na tuto hranici byly státní zkušebny dotlačeny výrobci a prodejci mikrovlnných kuchyňských zázraků.

Ve Washingtonu D.C. a dvou dalších amerických státech, bylo během testů provedených na nátlak spotřebitelů shledáno 24 z 30 typů testovaných mikrovlnek "příliš nebezpečnými" - a proto musely být ihned staženy z prodeje. Oficiální prahová hodnota 10mW/cm2 byla překonána vyzařováním, dosahujícím 20mW/cm2, to znamená překročení už i tak nesmyslně vysoké normy o 100%! Nedělejme si iluze, že by obdobná akce u nás dopadla jinak. Spíš naopak. Ve věci zastaralé a polofunkční elektroniky jsme smetištěm Evropy.

V dnešní moderní kuchyni to sice může vypadat "elegantně", ale vystříhejte se instalovat mikrovlnku na úrovni očí. V opačném případě jste nepozorovaně denně vystaveni mikrovlnným emisím a můžete si vysloužit vážné, nevratné poškození očí nebo dokonce oslepnout. Oční čočka patří mezi vůbec nejcitlivější části lidského těla.
Pokud na něj nechcete zcela zapomenout, svěřte přístroj čas od času rukám skutečných odborníků. Toto NENÍ práce pro domácí kutily! Opraváři vědí, že zejména u starších a u přístrojů "z druhé ruky" často dochází k prorezivění ochranného pláště.

Histologická studie, při níž byla testována mikrovlnami upravovaná mrkev a brokolice, prozradila, že "ve vysokém kmitočtu obracená polarita deformovala molekulární struktury obsažených živin a zničila jejich buněčné blány, zatím co při konvenčním vaření zůstávají tyto struktury nedotčené." (Schrumpf E./Charley H.: Texture of Broccoli and Carrots Cooked By Microwave Energy. - Journal Food Science; č: 1, 1975, str. 25 - 29)

Americká "Národní rada pro radiační ochranu" na konci osmdesátých let zveřejnila statistiky, podle nichž se u dětí matek, které užívaly mikrovlnnou troubu, vyskytla zvýšená míra deformací.

V devadesátých letech distribuovala nemocnice v minnesotském Minneapolis brožuru, varující před používáním mikrovln k ohřívání kojenecké stravy, s tím, že "mikrovlny pozměnují její složení." Výzkum publikovaný Le Laboratoire Associatif pour lapplication des test sensibles. (LAPATS) ".... odhalil, že MV záření potravu denaturuje .... a že mikrovlnované mléko je denaturované do té míry, že už ho nelze považovat za potravinu."

Skupina vědců z kalifornské Stanford University School of Medicine oznámila, že ... " mikrovlnováním ztrácí mateřské mléko podstatnou část svých imunologických vlastností."

Jiní vědci prokázali, že mikrovlny vyvolávají rakovinu u zvířat. (Dealler S.F. a Lacey R.W., Superficial Microwave Heating. Nature 344: 496. 1990)

".... vlivem indukce se jídlo stává nosičem a sekundárním zdrojem technicky vygenerované radiace. Studie svítivosti luminiscenčních baktérií odhalily vysoce významné spojení mezi množstvím mikrovlnné energie v testovaném jídle a navýšením energie v krevním séru testovaných osob. Svítivost luminiscenčních baktérií vystavených séru těchto testovaných osob byla významně větší, než když byly přidány do séra osob, které konzumovaly tradičně uvařené jídlo. To vedlo autory k závěru, že takto technicky derivovaná energie byla předána do těla indukcí, cestou mikrovlnované potravy" (Blanc B.H. & Hertel H.U., 1992: Comparative Studies About The Influence On Man By Food Prepared Conventionally And In The Microwave Oven.)

- Oba Švýcaři zjistili, že "... jídlo připravené v mikrovlnce vyvolává závažné změny v krvi ihned po přijetí testovanými osobami." ((Blanc, B. H. & Hertel H.U., 1992 H. Hände weg vom Mikrowellenherd - Raum & Zeit Special Nr. 6, Ehlers, Sauerlach.)
Autoři této studie po pravdě uvedli, "... že tyto změny, z nichž některé musí být označeny za signifikantní, jsou tytéž jako ty, které neklamně signalizují počátek patologického procesu, například začátek rakoviny."

V omluvném dopise adresovaném Dr. Hansi U. Hertelovi profesor Dr. Bernard Blanc (byl zaslán nedlouho poté, když v jednom deníku "galileovsky" odvolal část svého prohlášení, protože: "Musel jsem brát ohled na svou existenci, nebo» mám rodinu."...) znovu opakuje: "Měřitelným faktorem vlivu na člověka, přijímajícího potravu upravenou v mikrovlnné troubě, na rozdíl od těch, kteří takto upravené jídlo nejedli, jsou krevní změny, odpovídající nálezům při patologickém stavu na počátku rakovinného procesu." - "A přece se točí!"...
Na konci televizního interview na "Tele 5" s profesorem Dr. B. Blancem vyzval moderátor Thomas Ohrner diváky, aby "... popadli své mikrovlnné trouby a uložili je do sklepa."

Mikrovlnované jídlo způsobuje rakovinu.
Jedno jídlo ohřáté v mikrovlnce samozřejmě nikoho nezabije, ale pravidelný dlouhotrvající přísun takové stravy vyvolá v těle takové blokády, že se nakonec vzbouří. Jednoho dne, tak jako v případě azbestu, DDT, různých ředidel a rozpouštědel, svět procitne do skutečnosti, že mikrovlny jsou příčinou rakovinových onemocnění, dokonce mnohem horší než cigarety.

Mikrovlnované jídlo způsobuje pomalou, zákeřnou, plíživou degradaci. Zpočátku zdánlivě ušetříme trochu času ohřátím ranní kávy v mikrovlnce - ale čas, který tím získáme, si odřízneme z vlastních životů. Žádná léčba na světě nemůže vyléčit či zabránit chorobě, pokud budeme příčinu i nadále hýčkat přímo ve svých domovech.

osud.cz/mikrovlnky-v-testu-wm-magazinu
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kariol Kariol | E-mail | Web | 3. února 2014 v 15:27 | Reagovat

Proto se snažím jíst jídlo čerstvé a nehřát si ho zbytečně v mikrovlnce, nehledě na to, že to potom není tak dobrý. :D

2 Ejmy Ejmy | E-mail | Web | 3. února 2014 v 18:05 | Reagovat

No tak to je dobrý. Ale když se nad tím tak zamyslím, tak ono co v dnešní době neškodí ,že?

3 bludickka bludickka | E-mail | Web | 3. února 2014 v 22:11 | Reagovat

Souhlasim s komentarem nade mnou. Moje mama mela k mikrovlnce podobny postoj,takze driv jsem ji doma vubec nemela.ale tezko bych bez ni fungovala napriklad nekde v praci. To bych musela byt bez tepleho jidla a to taky neni dobre. Wifi je taky spatna. Je toho prilis, abych mela silu se z toho vymanovat. A nejvetsi pricinou onemocneni je stejne stres...

4 Spiiiidy Spiiiidy | E-mail | Web | 4. února 2014 v 10:32 | Reagovat

[3]: Být bez teplého jídla je naopak moc dobře, to máš trochu otočený. Nejprospěšnější tělu je neupravená strava, např. semínka, čerstvá zelenina a ovoce.
-----

[1]: Souhlas, taky mi žádný jídlo z mikrovlnky prostě nechutnalo, a to jsem ještě o jejich škodlivosti nevěděl vůbec nic.

5 Shisco Shisco | 5. února 2014 v 16:29 | Reagovat

Že Wifi je špatná, mikrovlnka je špatná... Voda nebo vítr ti můžou vzít dům. Oheň ti ho může spálit. Jsou kvůli tomu tyhle věci špatné?
Nemyslím si, že "Všechno špatně, zpátky na stromy" je jediné možné řešení. Bylo by fajn jednoho dne přesvědčit odborníky, aby se těmito záležitostmi zabývali a začali zkoumat, jestli to škodí, proč to škodí a jak to udělat, aby to fungovalo, ale neškodilo.

6 bludickka bludickka | E-mail | Web | 10. února 2014 v 15:32 | Reagovat

[4]: U nás v rodině mi odmalička cpali do hlavy, že když nebudu mít alespoň jedno teplé jídlo denně, tak budu mít vředy.

7 Spiiiidy Spiiiidy | E-mail | Web | 11. února 2014 v 11:26 | Reagovat

[5]: Wifi a mikrovlnka JSOU špatné, protože v nich žádný dobrý aspekt nenajdeš, kdežto v živlech ano. A těchhle špatných "technických vymožeností" se nejde zbavit jenom cestou zpět, ale také cestou VPŘED. Směrem k volné energii a podobně.

[6]: Blbost, tomu nevěř :)

8 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 11. února 2014 v 18:33 | Reagovat

[6]: přesně tak, je to blbost. Spíš je to otázka samotné výživy a množství jídla.

9 Mad Dragon Scientist Mad Dragon Scientist | E-mail | Web | 1. června 2014 v 1:11 | Reagovat

Měl bych dotaz: Nakolik zabrání prosakování, když udělám změnu tak jednoduchou jako je obalit mikrovlnku staniolem? Asi bude prosakovat víčkem, který zůstane netknutý, aby bylo průhledný, ale v ostatních směrech to asi prosakovat nebude. Co myslíš? Stačí jednoduchá drobnost, kterou zvládne i dítě, k tomu, aby to v danym směru odstínilo prosakující záření docela?

10 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 1. června 2014 v 6:46 | Reagovat

[9]: Když obalíš kompletně celou mikrovlnku, ochrání tě to, ale s opětovným dobýváním do mikrovlnky pro zkažené jídlo bych počkala, až "dozní" mikrovlny. Stejně ti pak to vychladlé rakovinotvorné jídlo bude na nic.

11 Mad Dragon Scientist Mad Dragon Scientist | E-mail | Web | 1. června 2014 v 10:53 | Reagovat

[10]:Tak to jsem nedomyslel.
Nakolik je horší nebo lepší ohřejvat jídlo pomocí vysokoteplotního fénu; proudem horkýho vzduchu? Nebo třeba zabalit žrádlo do staniolu a ohřát si ho na ohni? Kupříkladu by to šlo v krbu, ale ten doma nemáme, takže třeba bych moh rozdělat oheň na terase v železnym barelu, plechovce od kompotu nebo třeba v bubnu starý pračky, kterou pitval brácha. Jinými slovu udělat oheň v železný nádobě a nad ním to ohřát.

12 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 2. června 2014 v 5:56 | Reagovat

[11]: oheň jídlu zas tak neškodí, jak se asi dříve vařili polévku? :)
jen se to nesmí připálit :D

13 Mad Dragon Scientist Mad Dragon Scientist | E-mail | Web | 2. června 2014 v 13:05 | Reagovat

[12]: Proto bych jídlo, který si chci ohřát, zabalil do staniolu nebo to osmahnul vysokoteplotním fénem; horkým vzduchem bez ohně. Jen na pár (desítek?) vteřin. Staniol v ohni zabrání tomu, aby to přišlo do kontaktu s plamenem a dokud se hliník nezahřeje natolik, že bude lepit (čož jakože v ohni během chvíle nebude), tak je to dobrý. Naopak s fénem bych to nedoporučoval; ten vzduch, co chrlí, má teplotu 700°C, tedy takovou, při který se hliník už taví, proto bych při ohřejvání fénem nedoporučoval to balit do hliníku.
Jo, a jedný věci alobal přispívá: Hliník jakožto kov je dobře tepelně vodivej a v týhle podobě se bez problémů rovnoměrně prohřeje a tím umožní rovnoměrný prohřátí ohřívaný potraviny.
A řek bych, že oheň nebo fén ohřeje žrádlo rychlejc nežli mikrovlnka, teda v případě ohně to závisí na tom, jak rychle ho dokážete rozdělat.

14 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 3. června 2014 v 17:56 | Reagovat

[13]: není náhodou staniol z cínu a alobal z hliníku? Náhodou jsme se to učili v chemii...

Tak zkusit to můžeš, já si ohřívám jídlo na sporáku :D

15 Mad Dragon Scientist Mad Dragon Scientist | E-mail | Web | 3. června 2014 v 20:21 | Reagovat

[14]:Staniol se dřív dělal z cínu (odtud název), není je to však jiný název pro alobal. Tak jako plechovky se dřív dělaly z cínu (proto taky v angličtině znamnená slovo tin jednak cín a jednak plechovka), dneska se ale používá zásadně hliník nebo železo. Důvodem je to, že cín je toxickej (hliník taky, ač mainstream má za to, že to není prokázáno, faktem je, že to prokázáno je). Hliník je mnohem míň toxickej než cín.
Použít na tuhle proceduru cín by byla blbost jak z důvodu jeho toxicity, tak z důvodu jeho nízkýho bodu tání. Cín by při horkym letním dni moh roztát i na sluníčku; to by nemělo problém ho ohřát právě na 250°C.

16 h-d h-d | E-mail | 3. září 2014 v 14:09 | Reagovat

Mne sa to veľmi nezdá. Mikrovlny nemajú dosť energie nato, aby zasiahli do jedla inak ako zvýšením teploty.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
"Přijmout absolutní zodpovědnost za svůj život, tedy za vše, co se k mém životě objeví, znamená uznat, že vše kolem mne je mým vlastním výtvorem."

"Neexistuje osud, který člověka ovládne, ať udělá cokoliv. Osud je moc, která člověka ovládne, když neudělá nic."